system.webServer>
top of page

BankConnect - Slut med rod i regningerne
Hvad er BankConnect?

BankConnect er et samarbejde mellem størstedelen af de danske banker, kun Danske Bank og Nordea er undtaget. Intentionen med BankConnect er, at ERP-systemer kan integrere direkte med de banker, der indgår i BankConnect-samarbejdet. I modsætning til tidligere løsninger, fx via netbank, kan vi med BankConnect hente og sende filer direkte mellem KeyBalance og banken. Det er ikke nødvendigt at importere eller eksportere filerne først.


Visioner for BankConnect i KeyBalance

Hos KeyBalance kan vi se mange interessante muligheder ved brug af BankConnect. Vi har i mange år ønsket os en tættere og nemmere integration med bankerne og det har vi nu fået. BankConnect åbner op for flere muligheder. Eksempelvis vil den nye automatisering mellem KeyBalance og banken sørge for automatisk opdatering af data, hvilket frigiver tid og ressourcer for virksomheden. Automatiseringen vil ligeledes i forhold til de sikkerhedsmæssige aspekter være en klar fordel, idet filerne med BankConnect ikke kan ændres af brugerne.


Sikkerhed

For at starte med sikkerhedsdelen, så har flere kunder (og deres revisorer) skærpet fokus på, hvem der må rette bankoplysninger på virksomhedens kreditorer og hvem der har mulighed for at påvirke betalingsfilen på vej til banken. Med BankConnect kan vi udarbejde løsninger, hvor filen overføres direkte til banken uden at brugeren har adgang til den.


Automatisering

Når vi taler automatiseringen, ser vi primært muligheder i forhold til filerne FRA banken. For hvorfor ikke lade KeyBalance hente posteringer og FIK-indbetalinger hver morgen og indlæse dem helt automatisk? Alle FIK-betalinger der stemmer, kan bogføres, og posteringer afstemmes, så der kun er afvigelserne tilbage. Det vil både spare tid og kræfter i hverdagen, men det vil også fjerne de flaskehalse, vi ofte oplever i mange virksomheder. Med BankConnect kan bogholderen holde tre uges sommerferie og virksomheden vil stadig have styr på hvilke kunder, der har – og ikke har – betalt deres regninger.


Endelig ser vi også muligheder for dem, hvis kunder betaler via bankoverførsel og ikke FIK. Med BankConnect får betalingsafsender nemlig en unik reference. Referencen er ikke lige så entydig som fx et betalingsid, men for de virksomheder hvis kunder gang på gang betaler via bankoverførsler, kan man én gang for alle markere hvilken debitor, der gemmer sig bag et givent id. Således kan alle fremtidige betalinger automatisk bogføres på den debitorkonto. Eventuelt med forsøg på intelligent udligning.


BankConnect i KeyBalance – her og nu

Vi er startet stille og roligt op med BankConnect og kører lige nu de første par Jyske Bank-integrationer. Over de kommende måneder forventer vi at have et par installationer med andre banker kørende også. Vores fokus her og nu er på at automatisere de ting, der tidligere har været udført manuelt via netbanken. Vi ønsker ligeledes at udarbejde samme type løsning med Danske Bank og Nordea, men på nuværende tidspunkt står en gebyrpolitik i vejen for, at en lignende løsning vil være relevant.


Hvis du synes, at vores nye bank-integration lyder spændende og som noget, der måske kunne være interessant for din virksomhed, er du meget velkommen til at ringe til os og høre nærmere om BankConnect.


Tlf. 88 88 78 30

info@keybalance.dk
Fakta om BankConnect:

BankConnect er et bredt samarbejde mellem tre datacentraler - BEC, SDC og Bankdata, Regionale Bankers Forening samt 60 pengeinstitutter i Danmark. BankConnect tilbyder en ny, fælles standard for udveksling af betalingsoplysninger og kontobevægelser direkte mellem en virksomheds økonomisystem og deres pengeinstitut.

Comentários


bottom of page